Angels fall first

Ibland är livet orättvist, ibland händer saker man inte förstår, men jag tror att de händer av en orsak. Ibland måste man lära sig uppskatta vad man har den hårda vägen. Fast det inte händer något tragiskt till en själv påverkas man av andras olycka för man blir påmind om att det kan vara en själv nästa gång. Till att börja med är man osäker och rädd, tar små steg för att inte trampa fel, vi borde inte leva i rädsla. När osäkerheten lagt sig återgår vi till våra rutiner utan att uppskatta tillvaron. Det är först när skadan är skedd som vi ser på livet med nya ögon, för vi känner till något annat, något sämre.
 
Why the angels fall first?
 

Anything is possible!

 
 
 
Nick Vuljicic föddes utan armar och ben. Han blev utsatt för mobbning för sitt handikapp och blev svårt deprimerad. Efter att ha läst om en annan svårt handikappad man förstod han att inte är den enda som genom går dessa svårigheter. Detta motiverade honom att kämpa vidare i livet.
 
Nu har han lärt sig en hel del saker,  t.ex. att skriva med sina 2 tår, borsta håret och sina tänder, kasta tennisbollar, delta i fotboll, golf och simning. Idagens läge är han gift och har en son. Han är starkt troende och reser världen runt för att inspirera andra människor. Han tar särskilt upp tonårs problem. Med denna sång vill han berätta sin historia.
 
 
 
 

In for a penny, in for a pound.

Här om veckan kom jag över en bok med engelska "ordspråk" så nu och då här framöver tänkte jag dela med mig av några av dem. Idag var det frasen "In for a penny, in for a pound" som betyder ungefär "Säger man A måste man också säga B" som föll mig i smaken.

Don't worry, be happy

 

BRAVE


Yeeeah!!!

Äntligen är min sockerstrejk slut. Jag har redan mumsat i mig en halv godispåse, ätit glass och pannkaka med sylt, det smakade underbaaart ;) Jag märker att jag inte hittar tid för bloggandet vilket är synd för jag har en massa jag vill säga. Jag måste dock prioritera vad som är viktigast för mig just nu och det är definitivt skola och handboll.
 
Igår blev jag upplyst, plötsligt såg jag min framtid mycket klarare, jag hade ett långsiktigt mål att sträva efter. Jag vet inte om detta är mitt slutgiltiga mål eftersom jag har svårt att veta vad jag vill, men just nu känns det som en lysande lösning.
 
Oftast har man 1000 idéer när man går och lägger sig men när man vaknar orkar man inte ta i tu med något. Idag uträttade jag faktiskt en del saker som jag hoppas tar mig närmare mina drömmar. 
 

Give yourself the gift of being joyfully you

 

I believe in a thing called love...

 

Good morning, sunshine :)

 

Give thanks for another day of loving

 

Stand up for yourself!

 

Your life is your message to the world...

 
 
 

Every moment is a profound opportunity

 
 

Varför är veckosluten så korta?

Så håller ännu ett veckosluta att ta slut. Jag har dock upplevt många fina stunder på ledarutbildningen. Jag utvecklades och lärde mig inte lika mycket som jag förväntade mig men erfarenheterna var fina. Vår grupp fungerade bra, vi kunde lita på varandra och ta andra i beaktandet. Jag känner att jag har en bättre förståelse för andra och mig själv. Dessutom hade jag insiktsfulla konversationer med några andra deltagare och jag känner att jag är på väg att bli en bättre människa :)
 
Det ända som känns negativt just nu är att det är skola imorgon och jag skulle bara vilja chilla lite. Nu i veckan vet jag att jag inte har mycket tid att blogga (kalendern full med läxor, presentationer, uppgifter, träningar och annat) men jag försöker sticka in något inlägg emellanåt. Favorit band just nu: Imagine Dragons :)

Good morning. Remember that you are amazing!

 
 

Happy Saturday everyone!

 
 

Godkväll, nattugglor ;)

De senaste veckorna har jag varit på otroligt gott humör :) jag skulle bara vilja le mot världen och säga till alla hur bra allting känns. De syns inte så mycket i skolan (för att jag är trött och lite stressad) men när jag går till och från träningarna brukar livet kännas enkelt. Jag tror att det är just träningarna som ger mig den tillfredsställelse/balans/lugn/harmoni som jag behöver för när jag kommer hem och läxorna gör sig påminda känner jag mig stressad igen.
 
Tisdagens bilskola gick bra. Onsdagens kör var rolig (fast jag fick lite brottom till min träning och på kvällen stressade jag med läxor). Torsdagens träningsmatch gick bra och jag spelade utomordentligt. Idag har jag varit trött men jag ser fram emot en god natts sömn. Imorgon åker jag på en veckoslutslång utbildning i ledarskap som jag ser mycket fram emot. Det jag främst vill uppnå är större självförtroende och förmågan att kommunicera, hantera stress och problem.
 
 Gonatt och sov gott

Good morning angels :)

 
 

Beautiful places

 

Good morning treasure!

 

3.9.2013

Just nu känner jag mig lugn. Efter att ha sprungit omkring i skolan hela dagen är enkätjobbet till forskningsprojektet äntligen klart. Jag vill tacka Isabella för hennes frivilliga hjälp, du är en ängel :)
Överlag kändes skoldagen kort och det var skönt att för en gångs skull hinna hem efter skolan. Om 2 timmar har jag bilskola och på kvällen borde jag jobba på hk-forskningen, tvätta byk och fylla i min träningsdagbok. Såklart skall jag chilla framför tv också ;)
Ha en bra dag :D

Challenges make you stronger


Underneath, is there a golden soul?

 
Dagens sång för mig, idag :)
 
Jag vet att jag inte bloggat på länge så ni läsare vet inte var jag står men jag är för lat för att sammanfatta allt som hänt (och så tappar jag bara min inspiration av att göra det) men har ni frågor är det bara att fråga.
Från och med nu ser jag bara framåt :)
 
Idag var hk:n utmanande (vi håller på med en forskning som skall vara klar på torsdag och vi fick inte riktigt någonting åstadkommet :/ ). Matematiken däremot förstod jag till 98% för första gången på typ hela perioden :)
På dagens träning hade vi kortare intervaller än tidigare (bara 30min. :) ) och efter inneträningen sa tränaren att han tyckte att dagens träning var den bästa vi hittils haft på hela säsongen.
 

Good morning, gorgeous :)

 
 

Nytt tema

Hej, jag vet att jag inte har bloggat på evigheter men jag har helt enkelt inte haft lust. Igår fick jag ny inspiration, men min bloggverksamhet kommer att se mycket annorlunda ut nu framöver. Jag är väldigt filosofisk/psykologisk/diplomatisk till min natur och jag försöker alltid ta fram den ljusa sidan av saker. Därför har jag nu bestämt att mitt nya tema är positivt tänkande! Jag kommer att lägga upp ett nytt ordspråk/en peppande tanke per dag (till att börja med, vi får se hur långt min inspiration räcker), hoppas att ni har nytta av dem.

You can't put your arms around a memory so hug someone you love today! :)

 
 
 
 
 

RSS 2.0