Provläsning

Det har inte alls blivit mycket provläsande av nu på eftermiddagen. Jag tröttnade redan efter 2 kapitel och bestämde mig för att ta en mellanmålspaus och se lite på tv. När jag hade sett en halvtimme på tv läste jag ett till kapitel till, innan jag kände mig så trött att jag bestämde mig för att ta en tupplur.
 
Nu när halva dagen har gått skall jag fortsätta läsa och den här gången kan jag inte ta långa pauser för då hinner jag inte läsa hela boken (fast det kanske jag inte hinner med annars heller). Är omotiverad att börja läsa på kapitel 4, kanske jag borde lyssna på instrumetell musik (som igår), det håller koncentrationen upp. Vad motiverar er?

Läran om livet

Sitter och försöker läsa till biologi provet imorgon. Jag bör läsa ca 140 sidor men har inte lust. De är inte det att det är tråkigt, jag tycker t.o.m. att biologi är intressant, men efter att ha läst ca. 200 sidor till hissa provet är jag trött på att spendera hela dagen instängd på mitt rum med en bok framför näsan.
Jag är ledsen för att jag inte har något intressantare att skriva om men just nu är mitt liv väldigt tråkigt. Vädret är också tråkigt och slaskigt, hoppas de blir bättre snart. Nästa vecka ska jag försöka hitta på något kul till bloggen. Vi hörs snart :)

Long way home

Har just påbörjat en 2 timmar långa resa hem från min träning. Eftersom de tar så länge är de ett bra tillfälle att läsa på prov (eftersom jag inte kan sova i bilen) ända problemet är att det är lite mörkt. Jag kommer att vara ur trött imorgon (som alla andra onsdagar) och så måste jag skriva hissa prov på morgonen och läsa till biologi provet resten av dagen, det kommer att vara jobbigt. Tur att det bara en dag som kommer att komma OCH gå. Sov gott ni lyckligt lottade som har möjlighet att lägga er tidigt :)

Mera prov...

Sitter i bussen på väg hem. Finska provet gick helt okej men det var stressigt att bli klar i tid, jag ville nämnligen hinna hem med 10: ans buss. När jag kommer hem blir det dags för många timmar provläsning så dagen ser inte så ljus ur med andra ord.

Första provet avklarat

Ååh, vad kul med rekord antal besökare. Det inspirerar mig i mitt skrivande när jag vet att någon läser det jag skriver. Idag skrev jag hälsokunskapsprov, jag hade inte läst alla sidor som skulle läsas till provet men jag kunde de mest ändå. Efter skolan läste jag på finska prov, det blev tråkigt så jag bestämde mig för att se på tv istället. Nu har jag snart sett klart det första avsnittet av Sherloch Holmes NYC och det var riktigt intressant. På kvällen skall jag på träning och innan det borde jag läsa lite till på finskaprovet.

Kläder

Den här gången blev alla kläder köpta från H&M.
 
Normalt köper jag inte hupparin med tryck (om det inte finns någon mening bakom) men den här gången hittade jag inget annat och jag behövde faktiskt en ny så jag tog den här som jag gillade mest. T-skjortan däremot skulle jag inte behöva men den var så ljuvlig att jag ("blomfreaket") bara måste köpa den.
 
 Den här tröjan tyckte min lilla syster att jag skulle prova och jag var lite skeptisk först men sen bestämde jag mig för att ta den endå för den passade ganska bra.
 

Lugn lördag

Hej :)
 
Min internetförbindelse har haft lite problem men nu fungerar den <3 Det är så behändigt att kunna komma in på nätet sådär bara.
Jag hade tänkt skriva ett fint inlägg med intressanta detaljer men jag fick brottom. Istället blir det ett kort inlägg från mobilen.
 
Idag har jag varit mycket effektiv. På morgonen plockade jag upp i mitt rum och efter det fyllde jag i information i min träningsdagbok för hela månaden. På eftermiddagen for vi och shoppade. Utbudet bestod mest av stickade tröjor men jag hittade en söt somrig t-skjorta. Jag visar bilder imorgon.

Coucou :)

Idag var jag i skolan mellan 8 och 11. Vår provvecka har börjat och jag skrev två uppsatser i textkompetens. Det var stressigt att bli klar i tid och jag var sist som vanligt. Jag förstår inte hur vissa personer hinner bli klara på 1 ½ när jag själv behöver minst 3 h, finns det någon som känner igen sig? Nu är jag bara orolig för hur det gick. Jag är rädd för att jag missförstod uppgifterna och blandade begrepp...
 
När jag var klar med uppsatserna åt jag suuuuper långsamt, det tog nästan en halv timme och jag satt ensam i matsalen bland alla finska elever, jag kände mig smått som en outsider. När jag hade ätit klart strövade jag omkring på malmen och gick omvägar i säkert en kvart innan jag kom till biblioteket. Där kollade jag lite runt på skoj innan jag började läsa till mitt hälsokunskaps prov på måndagen.
 
Och varför gjorde jag alla de här onödiga sakerna? Jo för att fördriva tiden i väntan på att min träning skulle börja. Som vanligt på fredagar började träningen kl.16. De var en lite annarlunda träning för vi hade inga skott utan mest små lagspel samt muskelträning. Jag var helt nöjd med träningen men min egen insats var ynklig. Jag orkade knappt springa och min muskelstyrka kändes obefintlig, hoppas jag bara hade en dålig dag. Ciao :)

Frågor & Svar

Här kommer lite fakta om mig, det är inte så många frågor men hoppas ni gillar det. Vill ni veta mer om mig är de bara att skicka frågor så svara jag på dem när jag har fått tillräkligt många.
 
Fakta om mig
 
Namn: Linnéa
Ålder: 17 år
Familj: Mamma, pappa, lillasyster
Husdjur: En katt
Bor: I ett gult egnahemshus
Intressen: Handboll, (andra sporter,) musik, läsning, fotografering och att chilla
 
Favorit...
 
band: Linkin Park.
musik: Pop och rock, men utöver det njuter jag också av instrumentell musik.
artist: Kanske Taylor Swift.
sång: De finns så många... jag förälskar mig så lätt i nya sånger att det byter hela tiden.
skådespelare: Ingen aning faktiskt.
mat: Jag älskar mat, god mat. Som favoritmat kan jag nämna maletkött och spaghetti, eller låter det barnsligt? Isåfall väljer jag lammkött som också är en mat rätt jag är förtjust i.
dryck: Absolut mjölk men när jag tränar (och håller på att törsta ihjäl) är det nog vatten.
bok: Jag har läst flera tusen och många har varit riktigt bra, mina favorit genrer är dock dagligt liv, romantik, lite drama och action.
färg: De flesta men kanske ändå blått (och vitt/lila) om jag måste välja.
film: Är ingen stor filmnörd så jag vet inte riktigt men action-, komedi- och romantiskafilmer brukar gå hem.
tv-program: Jag brukar inte hinna förja med serier regelbundet men några serier jag gillar är Criminal Minds, Solsidan och Once upon a time.
sport: Handboll såklart :)

Konst

Sista skoldagen den här perioden är förbi. Jag har lite blandade känslor men borde koncentrera mig på provläsning, jag har nämligen inte läst något ännu, jag kommer att få stress senare.
Idag hade vi konst sista timmen, det är ett av mina favoritämnen. Jag är bara en medelmåttig målare/tecknare som jobbar noggrannt (och blir därför alltid efter)  men jag njuter av att måla för det är så harmoniskt. Jag är inte kreativ och tycker därför om att måla något förutbestämt istället för att hitta på något själv. Idag övade vi att blanda färger och även om det låter som något lätt som tillochmed småbarn kan så var det faktiskt en liten utmaning, nästa gång skall jag rita frukter, det blir en svårare utmaning.
Idag efter skolan var jag super sugen på något sött så jag gick till butiken och köpte MASSOR med godis (Tupla, Twix och en Remix påse). Jag ångrar det lite men jag ska spara det mesta till veckoslutet. Ett par av mina vänner håller på med "blogg challengar" och jag blev inspirerad att själv göra en men jag vill ju inte härma dem så ni får vänta ett tag, under tiden publiserar jag ett inlägg med lite info om mig istället. Ha det bra

Provvecka incomming

Just nu händer inget intressant i mitt liv så det är lite torrt på skrivfronten. Livet flyter på som vanligt men det känns som om jag har mer ledig tid än vanligt så jag hinner bl.a. chilla och se på tv. På fredagen skriver jag modersmåls textkompetens och nästa vecka blir det prov varje dag.
Jag skulle vilja fara och shoppa på veckoslutet eller göra något annat kul, men jag vet inte hur de går med det för jag skall kanske spela en handbollsmatch på söndag + att jag borde läsa till provveckan. Jag skriver snart. Ha de bra :)

Yesss

Just nu ser jag på Yes man. De är andra gången jag ser filmen men jag har inget bättre för mig och så är den ganska humoristisk. Idag var jag i skolan mellan 8 på morgonen och 4 på eftermiddagen, det var mycket tungt och de sista timmerna höll jag nästan på att somna. Sedan hade jag träning mellan kl. 5 och 8 och när jag kom hem gick jag i duschen. Just nu känner jag mig harmonisk eftersom jag har klarat av alla läxuppgifter och bara kan chilla fram till veckoslutet då jag måste börja läsa till provveckan.

Längtan till sommaren

Nu när jag har lite tid över tänkte jag ladda upp bilder, men eftersom jag inte haft tid att fota på sistone blir det gamla bilder. Eftersom de är kring -25 grader och många drömmer om sommar lägger jag upp en del bilder från förra sommaren.
 
 
      
 
  
   
Som ni märker tycker jag mycket om blommor (och om att fota naturmotiv).   
 
         
 
   
 
 
 

Morgonpigg

God morgon allihopa. När jag loggade in på blogg.se idag upptäckte jag att reckord många läsare hade kollat på min blogg igår, de gjorde mig glad, så tack så mycket.
Idag var första dagen på evigheter som jag inte var trött när jag vaknade på morgonen. De var nog för att jag gick och sova så tidigt igår (11). Jag skall om en stund åka iväg på en ledarskapskurs och där kommer jag att vara i princip hela dagen. Jag borde också vara där imorgon men jag har match med handbollslaget så jag missar den delen av kursen, jag antar att jag måste kompensera det senare.

Besviken

Mitt finska föredrag idag gick dåligt... helst skulle jag aldrig mera vilja prata finska. Antagligen behöver jag ändå kunna prata finska i framtiden så de skulle vara bra att börja öva lite varje dag. Det betyder sen igen att jag skulle skämma ut mig hela tiden.

Jag var trött på träningen efter skolan, så när jag kom hem chillade jag och såg på tv istället för att göra något vettigt. Undrar hur det kommer att gå med min hk-uppsats nu när jag är inte har jobbat på den och kommer att vara borta hela veckoslutet. Det återstår att se.

Skoltrött

Jag sitter i hissaklassen och väntar på att timmen ska börja. Den första timmen idag hade jag moddaförhöret (=prov) och det gick ganska dåligt. Jag hade läst helt okej med de kom just sådant som jag inte kunde (/kom ihåg).
Jag är mycket trött efter en sen träning och ännu senare prov läsande. Jag undrar om jag kommer att orka hela skoldagen, jag skall nämligen ha mitt finska föredrag idag ännu.

Självkänsla

Har just kommit hem efter lite på en timmes gymträning. Känslorna kring min prestation är blandade. En del av momenten i styrketräningen klarade jag bra och en del uruselt. Jag ser sällan mig själv i shorts men idag gjorde jag det och det höjde min självuppskattning. Något som däremot sänkte mitt självförtroende var att jag inte preseterade lika bra i de statiska muskelövningarna som alla andra. Jag vet att man inte ska jämföra sig själv med andra men jag gör det ibland och jag tror att många andra också gör det.
 
Före gymmet var jag på ett "söka sommarjobb" tillfälle men det gick inte så bra. De flesta vill inte anställa under 18 åringar och jag är ju bara 17. Jag fick dock söka till 2 platser och någongång på våren lottas det ut vem som får sommarjobben. Jag skulle behöva extra pengar men kommer inte att ta det allför hårt om jag är en av dem som blir utan jobb eftersom jag redan har planerat en hel del inför sommaren. Nu måste jag tänja och göra läxor för att min tidtabell skall hålla. Före det vill jag bara meddela att bokrecensionen gick okej och att jag fick boken färdigt läst.

Skolarbete

Som jag skrev igår är jag lite stressad. Idag hade jag skola mellan 8-14 och direkt när jag kom hem började jag göra läxor. Jag är mitt i läxläsningen men har ännu ett par timmar tid innan jag skall på träning. P.g.a. stressen försöker jag prioritera det viktigaste och idag bör jag satsa på att läsa min modda bok som jag skall skriva recension om imorgon, jag har bara 150 sidor kvar (av 500) så månne jag inte klarar det.
 
Min prioriteringslista
 
1. Läsa min verklighetsbaserade roman
2. Läsa på modersmålsförhör (räknas som ett prov)
2. Förbereda finska miljöreferat
4. Göra klart min hälsokunskaps inlämningsuppgift
5. Läsa till alla prov i provveckan
 
(Den delade andraplatsen beror på att båda skall vara klara samma dag.)
 Förutom de uppräknade uppgifterna skall jag även hinna med läxorna vi får på timmarna.

Stressigt värre

Jag skriver nu en kort text för att inte göra er kära läsare besvikna.
Min dag har varigt lite stressig och jag vet att det kommer att fortsätta så en tid framåt. Jag har mycket träningar och skolarbeten som måste göras så därför har jag inte tillräckligt mycket tid över för bloggen, men misströsta inte, jag försöker uppdatera så ofta jag kan.

Sen uppdatering

Jag vaknade sent idag (halv 11 tiden), packade min spelkass och åt makaronilåda (lunch). Jag hade inte någon vidare aptit idag men jag fick ner en lite portion så jag orkade spela matchen på eftermiddagen. Kl. 15:20 hade vi bortamatch och innan det värmde vi upp och tog en promenad i huvudstaden. Jag spelade den andra halvleken och det gick ganska bra. Motståndarna klarade sig dock bättre eftersom vårt försvar inte riktigt höll och slutsiffrorna stod 46-34 till hemmalaget. De var den målrikaste matchen jag varit med om med 1,3 mål/minut.
 
Efter matchen åt vi på ABC, igen. Jag var inte nu heller hungrig och som tur var delade jag pizza med en kompis för jag orkade nätt och jämt äta min halva. Någon minut efter att jag kommit hem kom mina kusiner på försenat födelsedagskaffe. De var trevligt att träffa dem och jag fick hjälp med min matematikläxa så jag fattade den för första gången på hela perioden, va skönt. Jag har ännu en del ogjorda läxor men jag vill gå och sova nu så jag får ta en snabb titt på dem imorgon, god natt.

Hic et nunc/ Här och nu

Nu börjar min födelsedag lida mot sitt slut. Jag tänker inte göra något stort nummer av det faktumet men jag vill ändå berätta lite om dagen. Jag kör med en ny layout/uppbyggnad för att variera utseendet här på bloggen, hoppas ni gillar det.
 
Dagens plus                                                    Dagens minus

+Jag fick presenter på morgonen                     - Jag måste stiga upp klockan 7
+Jag hann läsa en del i min modda bok           - Jag fick inte sömn i bussen
+Många har gratulerat mig                              - Jag glömde tänja efter matchen
+Vi vann vår första handbollsmatch 2013       - Jag åt snabbt, ändå vänta alla på mig
+Jag var på internet på min nya telefon          - Vädret var kallt (-11 grader)
+Jag fick massor med nödvändiga presenter    - Jag höll på att snava flera gånger
+Jag träffade vänner och släktingar                 - Mina kusiner var inte på kalaset
 
De var några saker jag snabbt kom på och fast ja har lika många + och - så tycker jag att dagen var super. Särskilt vår match, de var så bra feeliz och resultatet var super bra. Imorgon skall jag på match igen, hoppas det går lika bra som idag och att jag får speltid. Skriver mera senare, ha det bra.

John-Blund i farten

Min skoldag var chill. De 2 första timmarna såg vi på film i moddan, sen fick vi läsa tyst ½h i hissan. Resten av lektionstiden skrev vi i häftet, det gick okej. De två sista timmarn hade vi föredrag och ny finsk grammatik. Nästa vecka skall jag hålla föredrag men det problemet tar jag itu med senare.
 
Efter skolan läste jag "Ut ur mörknet" en verklighetsbaserad roman som jag skall skriva recension om i skolan nästa vecka. Om jag fritt hade fått välja bok hade jag aldrig valt den här, men ju längre jag läser desto nöjdare är jag över att ah valt den.
 
Klockan 4 till halv 6 hade jag handbollsträning, det gick så där för jag var lite okoncentrerad och trött. Varje miss sänkte min motivation och jag kände mig smått nedstämde. Nu är jag bara trött och borde gå och sova för att orka upp i morgon bitti. Jag spelar nämligen en handbollsmatch mitt på dagen och starten dit är kl.8. Vi skall slänga ut julgranen innan mitt kalas imorgon kväll så jag borde ännu "avpynta" granen, gäsp, jag är så trött, gonatt.
 

Naturbilder

Blider från min promenad på veckoslutet.
 
 
  
  
 
 
  
 
  
 

Slit som en myra så får du ingen fyra

Ursäkta för den korta pausen här på bloggen. I går var jag så upptagen av läxor att jag glömde att skriva. Jag får upplysa er nu istället. Efter att ha kommit hem från träningen mitt i natten var jag super trött i skolan men som tur slutade jag kl. 2. När jag kom hem matade jag vår katt, som varit ensam hemma hela dagen första gången på väldigt länge. Efter det kände jag mig som en exemplarisk dotter och dammsög en halvtimme. Efter ansträngningen   såg jag på tv fram till middagen och efter den började jag läsa läxor. Den enda jag engentligen gjorde var att läsa på ett hälsokunskaps förhör men det var nästan 50 sidor så det tog flera timmar. När jag läst igenom allt till förhöret gick jag och sova och då var klockan 00:00.
 
Idag har jag då skrivit förhöret. Det gick ganska bra och känns som om vitsordet ligger kring 9 lite beroende av skala, men jag är nöjd. För övrigt gick skoldagen bra. Vi hade muntligt förhör av biologin och även om jag inte hunnit läsa (p.g.a. hk-förhöret) kunde jag några svar. Mellan 14-15:30 hade vi konst och jag tyckte att det var mycket roligt, jag har inte haft ämnet sedan åk 7. Sedan kom jag hem och såg på ett matprogram med Jamie Olivier, jag blev sugen på rätterna han gjorde, blir ni också sugna på mat ni ser på tv?

Tillbaka till rutinerna

Skolstarten var inte så fruktansvärd som jag trodde att den skulle vara, inget har förendrats, de är bara gamla rutiner (som var nya för endast ett halft år sedan). Fortsättningsvis fattar jag noll i matematiken, jag hinner inte med läxorna och pratar för mycket på timmarna, men det är så härligt att träffa sina vänner igen.
 
Idag tränade jag tre timmar i sträck och de sista 15 minuterna var jag helt trög. Jag borde tänja så att musklerna återhämtar sig nu efteråt men jag har varken tid eller lust, som vanligt, vilken besvikelse. När jag kom hem efter träningen berättade pappa att jag skall få en ny telefon i födelsedagspresent (om 5 dagar) och det gjorde mig smått glad. Jag tänker rätt mycket på miljö och ekonomi innan jag väljer om jag skall köpa något eller inte och också om jag t.ex. cykla/köra skoter till träningen.  Egentligen skulle jag kunna använda min (4 år) gamla telefon men den har sporradiskt haft dåligt ljud så kanske de bara är bra att byta till en modernare modell. I vilket fall som helst skall vi imorgon in till "storstan" och kolla in vilken telefon det blir.
 
Nu måste jag ta en snabb titt på morgondagens läxor innan jag blir för trött så jag önskar er läsare god natt. Jag meddelar redan nu att om jag inte hinner blogga imorgon i skolan (vilket är ganska osannolikt) blir det antagligen ingen bloggning över huvudtaget eftersom jag är upptagen hela resten av dagen.

Varför börjar skolan...?

Så imorgon börjar skolan... Det får mig att känna mig deprimerad, så kanske det är bäst att sluta skriva om det innan jag ens börjat. Jag har varit ganska slö under lovet så igår orkade jag inte blogga fast jag kom hem från lägret tidigt på kvällen.
 
Medan jag var borta har jag endast tränat, ätit, haft palaver (sett på handbollsmatcher) och sovit, lägret var alltså ganska intensivt. Jag fick träningsvärk och den har det ännu också.
Idag vaknade jag klockan 10 och efter att ha ätit frukost gick jag på en halv timmes promenad med min kamera. Det var fantastiskt väder och solen sken, har jag bara tid laddar jag upp någon bild.

Tidsinställt inlägg

Hej, detta är mitt först tidsinställda inlägg så jag är inte 100% säker på om de funkar men vi håller tummarna.
Idag och i morgon är jag på träningsläger och kommer inte att ha tillgång till dator och därför tänkte jag att de skulle vara kul att pröva något nytt.
 
Idag morse startade jag hemifrån kvart före 8 (eller så var planerna, antagligen var vi Lite sena och Mycket stressade, om jag känner mig själv rätt). Den tidiga starten berodde på att den först träningen började kl. 10. Under hela lägret skall vi (bara) ha 5 träningar så om de inte är väldigt fysiskt ansträngande tror jag att jag klarar det bra med tanke på hur jag latat mig under julen.
Nu blev det inget långt inlägg men jag hör antagligen av mig på söndag, da det bra tills dess.

Hälsningar från en stressad skribent

Medan dagen lider mot sitt slut kommer jag på att jag ännu inte bloggat idag. Ibland känns det som en plikt att skriva i bloggen, något man inte orkar/vill göra men ändå måste. Andra gånger när inspirationen flödar går det inte att låta bli att dela med sig av alla ens upplevelser. Just nu har jag lite brottom till min träning och jag skriver med pliktkänsla.
 
Efter mitt inlägg igår bestämde jag mig för att ta mig i kragen, så jag satte väckning på till (bara) kl. 9:30. Jag steg upp och jobbade med min hk-uppsats i ca 3 h och när jag inte orkade mer hade jag bara gjort klart en tredjedel.
På eftermiddagen städade jag och var ut av-och-an. Sen såg jag på en franskfilm. Tur att det fanns text till för även om jag "kan" franska fatta ja typ ingenting. Som sagt skall jag nu på träning men före det vill jag framföra en önskan:
 
På sista tiden har jag märkt att jag skriver rätt mycket "och sen och sen", alltså mest dagboksbloggande om mitt liv. Om ni läsare tycker att det är tråkigt eller annars vill ha lite förändring tycker jag att ni skall skicka en kommentar så ja vet om det och kan fundera ut något omväxlande. Tack för att ni läser min blogg :)

Slalomdag

Idag startade vi redan kl. 9 på morgonen för att komma i tid till slalombacken. Det var lite tidigt för en sjusovare som mig, men jag orkade endå upp i god tid. När vi kom fram såg det helt öde ut, så vi trodde att det var stängt men det visade sig att vi var de första åkarna.
När vi hade varit där ett tag kom också andra människor dit, som mest såg vi bara ca. 20 andra personer. De berodde antagligen på att det har varit plusgrader och att backarna inte var i bästa skick, det gick ändå helt bra att åka.
 
  
 
Jag hade planerat att göra en massa saker på jullovet men med bara några dagar kvar märker jag att jag inte kommer att hinna med dem. Även om jag nu är på g att ta itu med dem kommer jag antagligen inte att vara det imorgon. Sedan skall jag på träningsläger och då hinner jag varken med läxor eller bloggning. Det ser alltså ut som om vårterminen kommer att börja lite stressigt för min del.
 
 
Här är två raketbilder
 
 
 

Nytt år, nya tag

Jag har haft en bra start på det nya året och enligt nyårsskrocket "det som sker på nyårsdagen kommer också att ske resten av året" ser året 2013 lovande ut för min del (även om jag sov halva dagen, som säkert många andra också).
 
Som jag nämnde tidigare tillbringade jag nyåret hos mina kusiner, de var lugnt men väldigt kul. Jag for dit halvsex tiden och så åt vi. Efter maten såg vi nyheter på tv och så spelade vi lite pinochle. Sjutiden, när det inte regnade, gick vi ut ett tag och sköt små smällare, men inga stora raketer. När vi kom in tillbaka fick vi glögg och karameller, sen fortsatte kortspelandet.
 
Ett tag före tolvslaget gick vi ut i regnet för att skjuta de stora raketerna. De var kallt och ruggigt. Jag kommer inte ihåg att jag någonsin tidigare skulle ha varit med om regnväder på nyår men så har jag inte så bra minne heller. Vi hade fina raketer men tyvärr lyckades jag inte knäppa så värst fina bilder under omständigheterna men kanske jag ännu lägger upp någon senare.
 
Imorgon skall mina kusiner, min syster, pappa och jag och åka slalom så jag kommer inte att hinna skriva någonting före kvällen, det blir säkert roligt, hoppas ni andra också har en bra dag.

RSS 2.0